donderdag 23 april 2015

Mijn eerste workshops!

Vorige week gaf ik mijn eerste workshops. Dat had ik een tijd geleden niet durven dromen.
En wat was het leuk! Ik geniet nog steeds na.


Toen ik 88 weken geleden (ja, ik heb het even opgezocht) mijn eerste foto plaatste op Instagram had ik nooit gedacht dat ik ruim anderhalf jaar later zou bloggen en nu zelfs workshops zou geven. Wat een verrijking van mijn leven.

Omdat ik zoveel leuke reacties kreeg op mijn foto's van de snailmail (= leuke post) die ik maakte van prentenboeken en omdat ik inmiddels zoveel prentenboeken heb, wilde ik graag delen. Want van delen en geven wordt een mens blij. Echt waar, probeer het maar eens!

Dus ik plaatste een oproepje op Instagram en kreeg al snel een paar enthousiaste aanmeldingen.Ik ging aan de slag met de voorbereidingen, want ook al was het gratis, het moest wel een echte workshop worden. Ik ging bedenken wat ik voor uitleg zou geven over snailmail en wat leuk was om te gaan doen. En natuurlijk moesten er voorbeelden gemaakt worden.


De eerste workshop
En toen was het zover. Dinsdag 14 april. Het eerste groepje zou komen. Door twee afzeggingen waren het uiteindelijk twee dames, maar dat leek me best wel fijn voor een eerste keer.

Ik zette alles klaar en haalde de prentenboeken van de zolder.
En daar waren ze dan! Met grote tassen vol spullen en met lieve cadeautjes voor mij.
Wat was het leuk om elkaar in het echt te zien!

Ik legde uit wat snailmail is. Eigenlijk gewoon leuke post: een lieve brief of kaart met allemaal leuke, liefst zelfgemaakte, dingetjes erbij. Een feestje op de deurmat zeg maar ;-)
Ik liet wat voorbeelden zien. Vertelde wat je allemaal mee kunt sturen.


En de dames gingen aan de slag. Het begin verliep nog een beetje rommelig, maar uiteindelijk waren ze lekker bezig. Ze maakten een snailmailmapje van papieren zakjes. Een ideetje dat ik een keer op Pinterest vond. En ze maakten wat leuke dingen voor erin. Ondertussen gaf ik tips. We hadden er een kopje thee bij en wat lekkers. En het was erg gezellig.


Dankjewel Denise en Esther voor een topochtend!

De tweede workshop
Ik had al snel in de gaten dat ik voor vrijdag de kamer echt een beetje moest verbouwen. Want de vier dames die vrijdag zouden komen moesten wel lekker de ruimte hebben om te freubelen.
Dus op vrijdagochtend werd het keukentafeltje de huiskamer in gesleept om de materialen op te zetten, werden er twee stoelen weggehaald en was alles klaar voor de komst van de dames.


Wat was het fijn om ook deze meiden nu eens in real life te ontmoeten.
Na een kennismakingsrondje gingen de dames aan de slag. Inmiddels had ik voldoende ervaring opgedaan (haha) om alles een beetje strakker te leiden. Het is tenslotte een workshop!
Dus vandaag was de opdracht duidelijker: de dames zouden een kunststof doosje omtoveren tot een lieve prentenboekensnailmail. Iedereen zocht een prentenboek uit en daarna gingen we lekker aan de slag. Al snel waren de doosjes voorzien van een nieuw inlegvel.En werd er druk gewerkt aan leuke dingen voor ín de doosjes: envelopjes, cadeaulabels, slingertjes,...


En ondertussen gaf de juf adviezen. En zorgde voor wat lekkers. En genoot.

Dankjewel Nicole, Annemiek, Marie-José en Mariëlle voor een wederom geslaagde ochtend!

Wat een superleuke ervaring was dit. Het smaakt naar meer...

13 opmerkingen:

 1. Geweldig Brigit. Wat een heerlijke enthousiasme! Jouw workshops zullen ongetwijfeld erg leerzaam, leuk en gezellig zijn. Op naar de volgende zou ik zeggen!
  Lieve groetjes Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig Brigit. Wat een heerlijke enthousiasme! Jouw workshops zullen ongetwijfeld erg leerzaam, leuk en gezellig zijn. Op naar de volgende zou ik zeggen!
  Lieve groetjes Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi brigit,

  Wat leuk om te zien wat je allemaal doet met je workshops,en spannend om mensen te ontmoeten die je eigenlijk alleen van ig kent!
  Ik volg je nu al een tijdje op instagram en vind je een gezellig mens met veel passie en plezier voor je hobby's! Je bent erg inspirerend, ik ben zelf helemaal niet zo creatief maar als ik al die leuke dingen ziet die jij maakt kriebelt er het bij mij ook om wat leuks te gaan doen,werk zelf parttime en ben ook wat meer thuis met m'n zoontje van 3.. Dus ook wel genoeg tijd😊 In ieder geval wil ik je zeggen ;Ga zo door!! 👍🏻😀

  Groetjes Roos (roosie_34)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je lieve woorden Roos! Het is zo leuk om lekker creatief bezig te zijn. En ik vind het heel erg leuk om mensen te inspireren. Ik hoop echt dat je ook lekker aan de slag gaat. Zet je zoontje lekker aan het kleien of kleuren en pak zelf ook wat spulletjes erbij.
   Ik ga je opzoeken op IG.

   Verwijderen
 4. Waar IG allemaal tot kan leiden. Leuk! Ook ik doe zoveel inspiratie op bij IG en Pinterest. Ben gaan haken, naai weer, doe mee met de 'Instaswap2015springedition' en denk er stiekum al een beetje aan om een Etsyshop te openen.
  Snailmailen nog nooit gedaan, maar wie weet gebeurt dat nog eens.
  Succes met je workshops!

  Andere Denise dan Denise van de workshop ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Denise! Alles is voor mij begonnen met Instagram. En kijk waar het allemaal toe kan leiden... Leuk dat je ook lekker creatief bezig bent. En wat betreft die Etsyshop: gewoon doen!

   Verwijderen
 5. Je maakt ook ontzettend leuke dingen.Fijn dat de eerste workshops geslaagd waren :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk en wat ziet het er gezellig uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie! Het was echt twee keer een feestje.

   Verwijderen