zaterdag 30 december 2017

Ik ben er weer!


Jeetje, het is al meer dan anderhalf jaar geleden dat ik mijn laatste blogbericht plaatste. Wat is er veel gebeurd sindsdien. Vanaf nu ga ik weer tijd maken om regelmatig te bloggen. Ik heb het echt gemist. Ik wil weer dingen met jullie delen. Over mijn leven, over dingen waar ik blij van word. Af en toe een leuke tutorial, een glutenvrij recept of een klein haakpatroontje.
Maar eerst maar eens een update sinds mijn laatste post.


Op vrijdag 15 juli 2016 ging mijn droom in vervulling en ging de deur van Gittepetit's creatieve ontmoetingsplek open voor de allereerste inloop. (Hier kun je lezen wat daar allemaal aan vooraf ging.)
Pfff, wat was ik nerveus zeg. Twee dagen daarvoor had ik in ons Dorpsblad gestaan, maar het is altijd maar de vraag of mensen dat lezen. Wat nou als er helemaal niemand zou komen?Gelukkig was daar Anneke, mijn optimistische steun en toeverlaat. Zij was er van overtuigd dat het een gezellige, drukke ochtend zou worden.
En ze had gelijk! Er kwamen zo'n vijftien mensen langs en iedereen was erg enthousiast over mijn plekje en de achterliggende missie. Mensen samenbrengen is wat ik het allerliefste doe. En dat gecombineerd met creatief bezig zijn is helemaal fijn.

En nu zijn we dus al weer ruim anderhalf jaar verder. 
Inmiddels hebben we drie keer per week creatief café, een haakcafé, een journalcafé en regelmatig een spelletjescafé. Ik heb gekozen voor de term café omdat dat het ongedwongen karakter het beste weergeeft. Je komt als je zin hebt en het je uitkomt. Afmelden is niet nodig. Inmiddels hebben we zo'n fijne band met elkaar opgebouwd dat er altijd wel iemand is die weet waarom een ander er niet is... En als ik je al een hele tijd niet gezien heb ga ik even informeren of alles goed met je is. Gewoon uit belangstelling.
Er komen nog steeds nieuwe mensen bij die altijd gastvrij worden ontvangen en worden opgenomen in de groep.

De overige activiteiten als cursussen en workshops stonden even op een wat lager pitje omdat we merkten dat daar niet zoveel animo voor was. Maar voor het nieuwe jaar hebben we weer volop plannen. We gaan waarschijnlijk meedoen aan de Kunstmarkt in ons dorp, we gaan weer haken voor een goed doel, er komt een zomermarkt, een bingoavond en we hebben een aantal nieuwe workshops bedacht. Dus houd de website of Faceboekpagina in de gaten.

En afgelopen juni zijn we zelfs alweer verhuisd! Ons vorige onderkomen staat op de nominatie om gesloopt te worden en dat leek al heel snel te gaan gebeuren. Ik heb wat slapeloze nachten gehad hoor. Want stoppen was geen optie. Daarvoor hadden we met z'n allen al te veel opgebouwd.
Uiteindelijk heb ik mijn hart gevolgd en dat pakte goed uit.
Langs de doorgaande weg in het dorp staat een prachtig pand. Het stond al een tijdje leeg en elke keer als ik naar mijn werk reed kwam ik er langs en droomde ik een beetje weg. Hoe leuk zou het zijn als we dat zouden kunnen huren? Ik zag mijn naam al op te raam staan in gezellige letters...


Dus na lang twijfelen -want het is toch best eng om zoiets gewoon maar te vragen- heb ik de eigenaar van het pand gebeld, de situatie uitgelegd en mijn vraag gewoon gesteld. En hij was eigenlijk meteen enthousiast, vindt het leuk iets te kunnen doen voor het dorp. En nu heb ik een huurcontract voor twee jaar tegen een heel schappelijke huur. Zo fijn.

Er moest wel een heleboel geschilderd en vooral schoongemaakt worden, maar iedereen hielp mee en binnen drie weken waren we verhuisd.


En inmiddels is het weer helemaal ons plekje geworden. Vol inspiratie en gezelligheid. En staat mijn naam (met krijtstift) op de gevel :-)


En vanaf nu ga ik het bloggen weer oppakken. Ik heb het echt gemist om mijn ervaringen met jullie te delen. En ik heb alweer allerlei ideetjes.
Tot snel!

4 opmerkingen:

 1. Lieve Brigitte.
  Fijn dat je er weer bent. Op IG ben ik je blijven volgen maar zal ook weer graag je blokjes lezen. Heel veel goede wensen voor het nieuwe jaar en laat die creatieve ideeën maar doorkomen��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Helma. Fijn om te horen. Ik heb een hoofd vol ideetjes, dus dat komt wel goed. Jij ook veel liefs en moois en creativiteit voor 2018.
   Liefs,
   Brigit.

   Verwijderen
 2. Wauw....drie keer per week café! Da’s mijn doel 😉, ik ga nu van 1x per maand naar 1x per week. Ik ben heel benieuwd of dat gaat lopen.
  Leuk om je ook hier weer te kunnen volgen!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.