zaterdag 23 mei 2015

Lekkers haken: gratis patroontje en voorbeelden

Omdat ik op Instagram zoveel leuke reacties kreeg op mjin gehaakte lekkers leek het me leuk om het patroontje met jullie te delen. Hoewel het eigenlijk geen patroon mag heten, zo simpel is het. Maar je kunt er leuke dingen mee maken!Het basispatroon voor een gehaakt rondje

  • Maak een magische ring (of haak vier lossen en sluit met een halve vaste).
  • Haak twee lossen en vervolgens 11 stokjes in de ring (totaal 12 stokjes).
  • Sluiten met een halve vaste.
  • Haak twee lossen en 1 stokje in de eerste steek.
  • Haak nu in elke volgende steek 2 stokjes (totaal 24 stokjes).
  • Netjes afhechten en de draadjes wegwerken.
Met dit eenvoudige rondje kun je vervolgens allemaal lekkere dingen maken.

Lolly
Haak twee dezelfde rondjes en lijm ze (met de goede kanten naar buiten) op elkaar met een stokje ertussen. Ik gebruik zelf textiellijm van Gütermann, die lijmt fijn en goed. Is o.a. te koop bij Pipoos voor €5,50. De stokjes die ik gebruikte zijn cakepopstokjes. 


En als je ze mooi inpakt heb je snel een lekker en leuk cadeautje. Bijvoorbeeld voor de Avondvierdaagse of om op een cadeautje te bevestigen.


Koekje
Haak twee bruine rondjes en één gekleurde. Bijvoorbeeld rood voor aardbeienvulling, roze voor frambozenvulling, groen voor pistachevulling, oranje voor sinaasappelvulling, geel voor citroenvulling, etc...
Lijm de drie rondjes netjes op elkaar met het gekleurde rondje in het midden. Zorg dat allebei de buitenkanten de goede kanten van de rondjes zijn. 


Oreokoekje
Haak twee heel donkerbruine (of zwarte) rondjes en één witte (of crèmekleurige). Lijm de rondjes op elkaar met het witte rondje in het midden. Ook nu opletten dat je de goede kanten aan de buitenkant hebt zitten.


Taartje
Haak vier bruine rondjes en drie gekleurde (alledrie hetzelfde of juist verschillend, net wat je leuk vindt). Lijm ze allemaal om en om op elkaar. Begin en eindig met bruin. Lijm bovenop het taartje een paar pomponnetjes of een gehaakt bloemetje met een kraaltje in het midden. Of iets anders feestelijks. 


Je kunt de rondjes natuurlijk zo groot maken als je zelf wilt. Voor de taartjes is het misschien leuker om ze wat groter te maken. Met misschien witte pomponnetjes erop bij wijze van slagroomtoefjes...

Mocht je nog meer lekkere ideeën hebben om te maken met dit eenvoudige patroon, laat het me dan weten. Dan zet ik ze er graag bij.

En als je iets maakt met een van mijn patroontjes en je plaatst je foto op Instagram, tag hem dan met #gittepetit of @gittepetit zodat ik kan meegenieten!

6 opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.