zondag 25 februari 2018

Mijn bulletjournal

Ja, ook ik heb er eentje.
Een bulletjournal. 
Nog niet eens zo lang hoor. Maar wat vind ik het leuk!Al heel lang was ik op zoek naar een goede manier om al mijn lijstjes en boekjes om te zetten in één systeem. Alles op één plek in plaats van een heleboel losse lijstjes en voor elk onderwerp een apart notitieboek. Dat leek me zo fijn. 


Ik had een art journal, een happyboekje, ergens nog een dagboek, een boekje met ideeën en zo nog wat boekjes. En lijstjes. Heel veel lijstjes. Voor van alles en nog wat. Sommige zaten in een van mijn boekjes, andere lagen los en raakte ik kwijt. Ik werd er een beetje gek van.
En toen kwam ik begin vorig jaar ergens de term bulletjournal tegen. Ik denk op Pinterest of zo. Hmmm, toch maar eens kijken wat dat nu weer was. 

Dus ik deed wat vooronderzoek op internet en ik haalde een boek uit de bibliotheek. Ik ontdekte dat het een manier van plannen is die je helpt overzicht te krijgen en doelen te behalen. Nou, dat klinkt best goed. Daar kunnen we allemaal wel wat hulp bij gebruiken.
Het is oorspronkelijk bedacht door Ryder Carroll en op zijn website vind je alle informatie. Ik zocht voorbeelden en ging eens zoeken op Pinterest. Er ging een wereld voor me open. Ik maakte een bord Bullet journaling aan en pinde plaatjes die me aanspraken. 


Ik heb nog wel even getwijfeld of ik er echt aan moest beginnen. Ik heb immers al best een hele hoop dingen die ik erg leuk vind om te doen. Zou dit weer zoiets zijn waar ik heel enthousiast aan begin en wat dan al snel weer blijft liggen? Ik besloot eerst in een oud schrift wat dingen uit te proberen voordat ik een (best prijzig) bulletjournal zou kopen. 

Maar ik vond het zo leuk dat ik al snel besloot een 'echte' te gaan kopen. Daar ben ik eind mei in begonnen. En wat vind ik het leuk! Ik merkte al snel dat het plannen niet zo mijn ding is. Daarvoor gebruik ik gewoon mijn agenda's (eentje voor privé en eentje voor Gittepetit). Maar verder doe ik er zo'n beetje alles in. Het is mijn creatieve dagboek geworden waarin ik ook al mijn lijstjes kwijt kan. Het leuke is dat ik gaandeweg steeds meer ontdekte en nog steeds ontdek wat bij mij past. En ik kan er mijn 'prentenboekenliefs' ook in gebruiken :-)

Ik maak voor elke nieuwe week een weekspread (twee pagina's naast elkaar) met wat leuke plaatjes, stickers, washitape, stempels, etcetera waarop ik vakjes maak om elke dag kort te beschrijven hoe mijn dag verlopen is.
Daarnaast maak ik allerlei lijstjes van dingen die ik wil onthouden of wil bijhouden. Zo heb ik een overzicht van ontvangen en verzonden post, een lijst met stopwoordjes, een herinneringenspread aan mijn allerliefste hondje en een pagina met dingen waar ik dankbaar voor ben.

En het leuke is dat ik mijn dochter ook heb aangestoken met het virus zodat we regelmatig gezellig samen aan het bulletjournalen zijn. Ik met mijn prentenboeken en zij met haar brushpens.

Een volgende keer een kijkje in mijn bulletjournal van 2018.

12 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk boek, Brigit! Ik vind bulletjournalling ook zo fijn om te doen 🧡, maar merk wel dat ik met plannen idd liever een agenda gebruik. Dus ik heb me, na het lezen van jouw blog voorgenomen om in maart mijn bujo als dagboek, herinneringenboek, lijstjesopslag e.d. te gaan gebruiken. Leuk, ik heb er nu al zij in! 😄

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk Heidi! Zeker doen. Ik vind net vooral zo leuk dat je kunt doen wat je wilt en wat bij jou past. Veel plezier!

   Verwijderen
 2. leuk om te lezen brigit! het is echt wat voor jou vind ik, ook zo leuk met de prentenboek plaatjes die je erin gebruikt. liefs esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Esther. Ik vind het zo leuk om te doen. Vooral omdat ik kan doen wat ik wil. En niet alles pakt even leuk uit, maar er is altijd weer een nieuwe week... :-)

   Verwijderen
 3. Leuk om een kijkje te mogen nemen in jouw Bullet journal. De mijne lag al weer even aan de kant, maar heb ‘m er vorige week toch maar weer eens bij gepakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, goed van je! Gewoon lekker doen wat en wanneer het je uitkomt.
   Xxx

   Verwijderen
 4. Dat ziet er vrolijk en creatief uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het zóóó leuk maar ik ben er zóóó slecht in. Geen agenda, geen ideeënschriftje, geen... Niks redt het verder dan de 1e pagina bij mij :) Misschien ooit nog eens want Ooh wat aanstekelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan heb je nog steeds niet de voor jou goede manier gevonden! Succes met uitproberen en zoeken. Als je jouw manier gevonden hebt ga je het langer volhouden, echt waar :-)

   Verwijderen

 6. افضل خدمات التنظيف بالدمام تجدونها مع شركة تنظيف مسابح بالاحساء شركة المثالية للتنظيف المتفوقة والمتقدمة دائما لانجتزتها وخبرتها الكبيرة التي قدمتها لعملائها بالجودة والمواصفات القياسية بالاسعار المناسبة والجودة العالية بخصومات تصل الي 50% مع الضمان للجودة

  شركة تنظيف مسابح بالدمام

  BeantwoordenVerwijderen