zondag 5 juli 2015

Wat een rijkdom...

Zaterdagmiddag na mijn werk reed ik in mijn eentje richting de caravan. Manlief vond het te heet en dochterlief was zwemmen met vrienden. En ik? Ik was toe aan een beetje me-time.

Ik zat heerlijk buiten met een goed boek. Ik rommelde een beetje rond in de caravan, deelde de kastjes anders in en ruimde een beetje op. 's Avonds at ik een kant-en-klare salade en keek ik wat TV. Alleen Nederland 1, 2 en 3 ;-) dus ik keek programma's die ik normaal niet kijk. En ik genoot ervan.

Slapen ging niet zo goed vanwege de warmte, dus ik was al vroeg wakker. Ik ben om zeven uur opgestaan en zit nu heerlijk in mijn pyjama met een beker thee op het bankje bij de caravan. Geen mens te zien of te horen. Zalig. Ik heb mijn boek mee naar buiten genomen.

De vogels fluiten de prachtigste concerten en de brulkikkers bij de zwemvijver brullen er lustig op los.


Daarnet hoorde ik allemaal geritsel bij de caravan van de buren die er niet zijn. Het klonk alsof er iemand rondliep. Voor de zekerheid hield ik het toch maar in de gaten. Opeens sprong er een eekhoorntje op het dak van de caravan en hupste naar de andere kant. Daar sprong hij tegen een boomstam op en klom behendig naar boven terwijl hij steeds even met zijn staart 'kwispelde'.

In een boom zit een specht herrie te maken. En een boomkruipertje klimt tegen een andere boomstam op. Op het houten vogelhuisje zit een roodborstje schichtig rond te kijken.


En zojuist ontdekte ik bij de paal van de pergola een kikker- of paddenhol. Vanuit een gat in de grond keken twee piepkleine oogjes me aan. Toen ik goed keek zag ik dat het een kikker (of pad?) was. Dat verklaart de ienieminikikkertjes die ik gisteravond zag. Niet groter dan een vlieg. Proberend een beetje vooruit te springen tussen de grassprieten door. Dat valt nog niet mee als je zo klein bent...

Onze plek grenst aan de achterkant aan het bos. Daar zag ik gisteravond twee konijntjes met elkaar spelen. Het leek alsof ze tikkertje deden. Zo leuk.

Ik zie hoe de zon haar gouden stralen door het bos strooit en alles laat glinsteren. Het wordt weer warm vandaag, dat voel ik nu al.Inmiddels is het acht uur en heb ik mijn boek nog niet open gehad. Ik zit enorm te genieten. Ik voel me ontzettend rijk en gelukkig dat we dit prachtige plekje hebben om naartoe te gaan en tot rust te komen.

18 opmerkingen:

 1. Fijn zo'n plekje om naar terug te keren. Genieten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, ik kan het me zo voor de geest halen, zoals je het beschrijft. Leuk om te lezen, over al die lieve beestjes! Fijn om mezelf te herkennen in dit verhaal. Geniet er nog van!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat je zo blij kan worden van zoiets eenvoudigs. Zo fijn.

   Verwijderen
 3. Prachtig! Wij hebben zo'n plekje op het strand ( slaaphuisje). Je komt wat meer mensen tegen, maar toch, zodra je de duinen over bent, kom je in een andere wereld ;-)
  Denise

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik krijg instand heimwee naar de jaren 80. De stacaravan caravan van mijn ouders in Hellendoorn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rook die ook zo lekker muf? ;-)
   Nee serieus, het is hartstikke fijn om mooie herinneringen te hebben.

   Verwijderen
 5. Ik vind de ochtendstilte het fijnste wat ik maar kan bedenken. Heerlijk en zeker op een mooie zomerdag zo midden in de natuur, genieten is dat.
  Maar had je ook Jitske niet meegenomen?
  Groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook wel denk ik. Helemaal alleen buiten en alleen maar de prachtige geluiden van de natuur. Daar kan echt niks tegenop.
   Nee, zelfs Jitske was niet mee deze keer. Kon ze me ook niet wakker piepen...

   Verwijderen
 6. Heerlijk voor je! Zo stelde ik het mij ook voor toen wij nog de caravan hadden..helaas was het bij ons anders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb met nog even het stukje teruggelezen dat je bij mijn eerste verhaal over de caravan schreef. Wat jammer dat jullie er maar zo kort plezier van hebben gehad. Een paar weken geleden was er misschien sprake van dat we buren zouden krijgen op de camping. Momenteel is de plek achter ons en aan één kant naast ons leeg. Gelukkig ging het niet door... Ook wij komen er voor onze rust.

   Verwijderen
 7. Heerlijk toch zo'n eigen plekje paradijs op aarde!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heerlijk zo'n nachtje alleen! En dan op zo'n fijn eigen plekje...Zalig toch om je even terug te kunnen trekken en je eigen ding te doen. Is heel belangrijk zo nu en dan. Ik hoop dat jullie nog lang van de caravan kunnen genieten!
  Gr. Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb zelden zo'n gevoel van complete rust en vrede gehad en zo genoten als die vroege ochtend daar in mijn pyjama. Dat ga ik zeker komend seizoen weer proberen. En natuurlijk ook veel erheen met manlief en eventueel dochterlief. Hoewel die het daar niet zo fijn vindt. Geen wifi en zo...
   Dank weer voor je lieve reactie. xxx

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.