donderdag 22 januari 2015

Durf jij de uitdaging aan?

Overal op Instagram zie je ze voorbijkomen, de persoonlijke creatieve uitdagingen.
Een paar voorbeelden zie je hieronder.De ultieme uitdaging voor mij was die van Janita. Zij maakte een jaar lang elke dag een freubel. Dit resulteerde in een prachtig boek boordevol creatieve inspiratie.


Meer informatie en het boek vind je in haar winkel.

Door al die uitdagingen raakte ik geïnspireerd: ik wilde er ook een! Dus ik ben een paar dagen aan het nadenken geweest wat goed bij mij zou passen.

Ik maak graag mooie dingen, daar word ik blij van. Meestal doe ik dat met papier of met haakgaren. Maar ik vind vilt ook heel fijn materiaal om mee te werken en dat doe ik nog vrij weinig. Dus zou het niet leuk zijn om met mezelf de uitdaging aan te gaan om meer met vilt aan de slag te gaan? En dan het vilt op verschillende manieren gebruiken en ook combineren met andere materialen en technieken.

Ik wil niet de verplichting van elke dag iets moeten. Daar krijg ik echt enorm veel stress van. En die resulteert erin dat ik het niet volhoud en heel gefrustreerd raak als ik uiteindelijk het bijltje erbij neergooi. Dus geen tijdslimiet. 

Ik bedacht een naam voor mijn projectje: iets met felt fantasies leek me wel mooi. Maar dan moest het aantal ook iets met een f-klank zijn. Five is wel erg weinig. Fifty daarentegen is erg ambitieus, maar het klinkt wel lekker: Fifty Felt Fantasies. Op Instagram wordt dat dan algauw #50FeltFantasies. 

Dus ik ben begonnen! Hieronder zie je een paar van mijn creaties.


Het is echt superleuk om te doen, maar ik merk wel dat ik er bewust mee bezig moet blijven, anders 'vergeet' ik het. Ik heb op Pinterest een bord aangemaakt met allemaal ideetjes waar ik nog mee aan de slag wil. Wordt vervolgd dus...

Voor wie ook een creatieve uitdaging met zichzelf wil aangaan, deel ik graag de tips die ik van Janita kreeg, aangevuld met mijn eigen ideeën.
 • Kies iets wat je echt heel leuk vindt om te doen of waar je wat meer handigheid in wilt krijgen.
 • Ga voor minimaal 20 creaties of dagen, anders is het niet echt een uitdaging. 
 • Om het een samenhangend geheel te maken is het het mooist om steeds dezelfde achtergrond te gebruiken voor de foto's. Bijvoorbeeld een wit vel of steeds iets mee te fotograferen in dezelfde stijl.
  Zelf creëer ik eenheid door steeds hetzelfde fotofilter te gebruiken en in de foto de tag en het nummer te plaatsen in hetzelfde lettertype.
 • Kies een hashtag die nog niet bestaat zodat al je projectfoto's een eigen 'gallery' krijgen. Dat werkt stimulerend omdat je dan de verzameling steeds ziet groeien. Dat is echt zó leuk!
 • Probeer zoveel mogelijk elke dag een foto te maken. Je kunt natuurlijk wel een aantal foto's in het vooruit maken zodat je altijd reserve hebt op dagen dat het echt niet uitkomt om een nieuwe foto te maken. Ik vind de verplichting van elke dag heel onplezierig, maar wellicht werkt het voor jou wel heel stimulerend.
 • Maak een fotoalbum van al je creaties! Dat kan digitaal, maar je kunt natuurlijk ook je foto's laten afdrukken en er zelf een mooi album van maken. Dank voor de tip Sandie.
Ik wens je heel veel succes en vooral plezier als je besluit zelf ook een uitdaging aan te gaan. En ik vind het leuk als je me dan laat weten hoe, wat en waar, dan kom ik kijken!

18 opmerkingen:

 1. Dat soort dingen worden bij mij niks, haha! Het word van teveel 'moeten' voor mij! Succes met jou viltproject! Vilt is echt heerlijk om mee te werken!

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan zelf heel slecht tegen 'moeten' Vera, dus dat heb ik er zoveel mogelijk uitgehaald. Al doe ik er twee jaar over....Het moet wel leuk blijven ;-)
   En wie weet, misschien krijg jij ook nog een keer de kriebels...

   Verwijderen
 2. Wat een leuk idee Brigit en idd haalbaar
  En wat heb je al een leuke dingen gemaakt.
  Ik ben erg nieuwsgierig naar wat er nog komen gaat. Succes Xx Carla

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je lieve reactie Carla. Het is maar goed dat ik er over geschreven heb; het wordt tijd dat ik er weer eentje ga maken!

   Verwijderen
 3. Wat een leuk idee! Ik ben benieuwd naar al je creaties. Ik vind het ook leuk om met vilt te freubelen, maar doe het eigenlijk veel te weinig. Ennuh......ik kan ook zo slecht tegen dat moeten. Wat is dat toch?
  Groetjes Greetje (Kleurig & Fleurig)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Greetje, ik heb jouw blog ook gevonden. Leuk!
   En wat betreft de uitdaging zou ik zeggen: doe lekker mee! Kunnen we elkaar motiveren en inspireren.

   Verwijderen
 4. Ik kijk graag mee met wat JIJ allemaal gaat maken��. Met mij wordt dit soort acties helemaal niets. Over 25 jaar, als we met pensioen zijn doe ik mee������

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk! Ik kijk uit naar je creaties :D Ik kan ook niet zo tegen dat 'moeten', dus doe je perfect op deze manier :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Louisette!
   Op Instagram kun je mijn creaties bewonderen bij @gittepetit met de #50FeltFantasies en ik zal ook af en toe hier laten zien wat ik tot nu toe gemaakt heb.

   Verwijderen
  2. Jaa ik volg je! (@littleleftylou) dus heb ze al voorbij zien komen :D

   Verwijderen
  3. Sorry, wist niet dat jij het was! ;-))

   Verwijderen
 6. Leuk idee. Van moeten word ik tegendraads, maar het zien als een uitdaging en 'stok achter de deur' vind ik wel een goed idee. Ik vind heel veel leuk om te doen/leren, dus me eens twintig dagen richten op 1 ding, maakt dat ik me er helemaal in kan verdiepen. Doe je dit een heel jaar (oei, mijn ambities gaan alweer aan de haal met mij ;-) dan heb je over heel veel verschillende 'freubeldingen' veel geleerd.
  Ik ga 'ns nadenken waar ik mee gaan beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk Denise! En ja, blijven leren is echt heel leuk. Ik heb alweer ideeën voor nieuwe uitdagingen, maar eerst deze maar eens tot een goed einde brengen.
   Ben benieuwd wat jij gaat doen. Laat je me weten waar ik kan meekijken?

   Verwijderen
  2. Je kunt meekijken op Instagram: @sonedise
   Helaas kom ik de laatste tijd nergens toe, gevalletje van 'wintersloom'. Hopenlijk kun je binnenkort wat meer creaties van hand op mijn Instagramaccount zien.

   Verwijderen
 7. Wat een leuk idee. Misschien ook nog eens wat voor mij.
  Ik geniet van je berichten. Heel leuk.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dankjewel Saskia! Doe lekker mee! :-))

  BeantwoordenVerwijderen