zondag 11 januari 2015

Mijn droom

Mijn grote droom, al jaren, is om een creatieve ontmoetingsplek te beheren.
Een plek waar mensen samenkomen. Om elkaar te ontmoeten, om te delen, om te leren, om te zijn.
Een plek waar je workshops kunt geven, workshops kunt volgen of gewoon samen creatief kunt zijn.
Waar je terecht kunt voor gezelschap, een praatje, een kop thee met iets lekkers en een luisterend oor. Waar je een goed boek kunt vinden, een mooi tijdschrift kunt inzien, ideeën deelt en inspiratie opdoet.
Een plek waar je handgemaakte producten kunt kopen en je eigengemaakte spulletjes kunt verkopen.

Kortom: een plek waar je blij bent en blij weer vandaan gaat. 

Ik zit boordevol ideeën en inspiratie. 



Maar ik heb geen idee hoe ik zoiets tot stand kan brengen, waar ik moet beginnen, waar ik geld vandaan haal voor een pand, meubels en materialen, hoe ik de juiste mensen bij elkaar verzamel...
En toch wil ik er nu eindelijk iets mee gaan doen, met deze droom. En ik geloof erin dat klein beginnen tot grootse dingen kan leiden. Stap voor stap kom je waar je wezen wilt.

Afgelopen jaar ben ik actief geworden op Instagram. Ik had nooit gedacht dat dat mijn leven zo zou verrijken. Zoveel fijne momenten, lieve mensen, prachtige post, opbeurende reacties en veel, heel veel inspiratie om creatief bezig te zijn en te blijven. Ik word daar nog elke dag blij van.

Een logische volgende stap voor mij is gaan bloggen. Kijken of ik een begin kan maken met mijn creatieve ontmoetingsplek op een virtuele plek, hier in blogland. 
Via mijn blog wil ik jullie laten meekijken in mijn leven, in wat mij bezighoudt, waar ik blij van word, misschien ook waar ik minder blij van word, wat ik graag doe. En ook wil ik graag -wat uitgebreider dan op Instagram mogelijk is- mijn creaties laten zien. Uitleggen hoe ik dingen gemaakt heb en hoe ik dingen doe. Om op die manier anderen te inspireren om creatief bezig te zijn. Want dat is zo fijn.

Ik wil graag dat het hier een echte creatieve ontmoetingsplek wordt, met interactie. Ik wil dan ook graag van jullie horen hoe jullie over dingen denken, wat jullie inspireert, waar jullie mee bezig zijn, wat jullie graag zouden willen lezen of zien. Dus voel je vrij om te reageren op mijn posts. Dat kan door te reageren onder de betreffende post, maar je kunt me ook altijd mailen op Brigit@gittepetit.nl


34 opmerkingen:

  1. Super, je hebt een eerste volger! Ik ga je volgen via bloglovin!
    Groetjes sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ontzettend leuk! Mijn allereerste volger. Een mijlpaal. Super!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hee wat leuk!! Ik ga je volgen en inderdaad je weet nooit waar kleine stappen naar gaan leiden, volg je hart!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk. Ik ga je ook hier volgen. Ik blog al een poosje wel de laatste tijd minder. Misschien moet ik het ook weer eens oppakken. Leuk dat je nu ook een blog hebt en wat een leuk idee heb je. Hoop dat het uiteindelijk gaat lukken.
    Groetjes Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk dat je me volgt Saskia! En het zou leuk zijn als jij ook weer begint... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk Brigit je hier ook te vinden, ik volg je al op IG nu ook hier :) wat een gave plannen heb je ben erg benieuwd lieve groet Esther ( plodekus)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Esther, leuk dat je me volgt. Moet alles nog wel een beetje uitvinden hoor. Is ingewikkelder dan ik dacht...

      Verwijderen
  7. Spannend hoor zo'n blog! Ik zit er ook al heel lang over te twijfelen, ook mensen uit me omgeving zeggen dat ik het gewoon moet doen :P En wat een ontzettend mooie droom heb je!! Ben heel benieuwd hoe het zich gaat ontwikkelen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Louisette. Ja, het is best spannend allemaal. Maar leuk spannend!
      Je moet het gewoon doen, net als ik. En het me laten weten, dan kom ik lezen. Succes!

      Verwijderen
  8. Oh leuk en spannend!!!! Ik wens je heel veel blogplezier en lekker doen waar jij je goed bij voelt! Veel liefs!♡

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi hoi,
    Je hebt een hele mooie droom! Zou geweldig zijn als je die uit zou kunnen laten komen!!
    Leuk dat je nu ook blogt. Ik doe niet zoveel met mijn blog eigenlijk maar kom gerust kijken😉 Zelf zet ik makkelijker een fotootje op Instagram dan dat ik een heel verhaal schrijf op mijn blog maar wie weet komt daar nog eens verandering in.
    Ben wel heel benieuwd wat hier allemaal verschijnt.

    Liefs,
    Lineke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lineke,
      Leuk je hier ook te treffen. Ik blijf zeker ook Instagrammen. Heb daar zoveel fijne mensen om me heen verzameld. Maar af en toe wat meer kunnen schrijven is ook fijn. Dank voor je reactie!

      Verwijderen
  10. Moppie ..... veel blogplezier en een dikke knuf x x x x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel lieve Moos!
      Van jou verwacht ik eerlijke feedback op mijn posts. Daar heb ik wat aan. Wil je dat doen? Dikke knuffel!

      Verwijderen
  11. Gafe droom.zou hier in hellevoet ook wel zoiets willen. Suc6 met bloggen. Je schrijft leuk dus komt vast goed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je compliment Mier! Ik geniet altijd enorm van jouw manier van schrijven en hoe jij dingen bekijkt. En als ik weet hoe het allemaal werkt met mijn ontmoetingsplek geef ik die kennis graag aan je door zodat jij er daar bij jou ook mee aan de slag kunt ;-)

      Verwijderen
  12. Hopelijk komt jouw droom ooit uit en ik ben volger geworden al ben ik wat minder actief met bloggen en blogs lezen, heel veel succes met bloggen!! Groetjes Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dag Brigit,


    Ik heb je hier ook gevonden.
    Ben benieuwd wat er allemaal op jouw blog komt,
    kom hier zeker af en toe ook een kijkje nemen.

    Veel succes!

    Brigitte
    van
    http://www.homeiswherethedachshundis.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi Brigit,

    Wat goed dat je je hart volgt en een blog bent begonnen! En wat heb je een geweldig mooie droom! Veel van de dingen die je noemt zou ik ook super vinden om te doen. Misschien kunnen we samenwerken om het te verwezelijken. Liefs, Vérony

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Vérony, wat lief dat je reageert. Ik denk dat elke (grote) plaats zo'n ontmoetingsplek zou moeten hebben. Waar iedereen zich welkom weet en zijn of haar ding kan doen. Boordevol fijne mensen en inspiratie. Dat zou de wereld een stuk mooier maken. Knuffel.

      Verwijderen
  15. Ontzettend leuk Brigit! Ik volg je al even op Instagram, en ook hier volg ik je graag! Ben benieuwd naar de uitgebreidere show van je creaties hier :)
    Heel veel plezier met bloggen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Manon,
      Ben zeker van plan om hier ook wat meer te laten zien van wat ik allemaal maak en hoe ik dat doe. Instagram is daarvoor toch wat beperkter. Hoewel ik me heel goed besef dat er al zoveel te vinden is aan tutorials en inspiratie. Ik wilgraag laten zien dat je met allerlei materialen moois kunt maken door er je eigen twist aan te geven. Dank voor je reactie!

      Verwijderen
  16. Hoi Sil,
    Weet nog niet precies hoe het technisch allemaal werkt, maar ik heb een knop geplaatst om me te volgen via Bloglovin'. Zijn er nog andere manieren dan? En ja, IG is een geweldig medium. Heb zoveel fijne mensen leren kennen. Maar ik voelde ook de behoefte aan wat meer plek om soms wat uitgebreider te kunnen laten zien wat me bezighoudt... Dank voor je lieve reactie!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Jij bent tenminste iemand die niet alleen maar droomt, maar er ook iets mee doet!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Leuk om wat meer te lezen, succes met je blog! Kijk of je je kunt aansluiten bij Bloglovin, dan verschijnen de nieuwe updates vanzelf in mijn lijst en kan ik je makkelijker vinden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ooh ik zie dat je al bij Bloglovin zit, ga nog eens opnieuw zoeken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is het gelukt? Ik kan ook niet altijd alle blogs vinden als ik zoek in de app van Bloglovin'. Maar vanuit het blog als iemand een knop 'VOLG ME' heeft lukt het meestal wel.

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.